Dunai gyermek lévén a vízi sportok szeretete, belém ivódott. A csónakozás és a kenuzás jelentette a vízi sportokat a számomra, amelyek sok szép felejthetetlen élménnyel ajándékoztak meg. Később találkoztam más vízi sportokkal is , amelyek közül a vitorlázás volt az, amelybe beleszerettem. Amikor már trénerként dolgoztam akkor sokat gondolkodtunk, vizes csapatépítő tréningeken. Az első vizes csapatépítőnk, a kenuzás volt, majd jött a vitorlás csapatépítés.

A program kellemes környezetben, Balatonfüreden zajlik, a kikötőben és a Balaton taván.

A csapat feladata az, hogy -miután elsajátította a vitorlázás fortélyait-, megtalálja a Balaton kincsét, amely az ősi legendák szerint, még mindig valahol a vízben rejtőzik. Ez egy kiváló 3-4 órás programot jelent.

Program

Először a vitorlázás szabályait ismerhetik meg a résztvevők, a szárazföldön.

A 6 fős csapatok általatok előre meghatározott módon vagy kalapból kisorsolás útján állnak össze. Vitorlázás közben a skipperek tartanak egy rövid ismertetést, hogy mi és hol található a hajón, milyen célt szolgál, melyik kötél milyen célt szolgál és egy 1 órás oktatást arról, hogy mit is kell majd csinálni a hajón a sikeres vitorlázás érdekében. Ezután a szél erősségét figyelembe véve határozzukk meg a pályát és indulhat a „verseny”. Az ár tartalmazza a „verseny” lebonyolítását segítő rendezőhajót is.

A program kb. 14 órakor kezdődik és 18 órakor ér véget. Az egyforma teljesítményű felső kategóriás hajók, amik ilyen létszámnál is biztosítják a kiegyenlített küzdelmet. Ezek a hajók kis-és nagy szélviszonyok között csekély felkészültség után is vitorlázhatók.

SKIPPEREK

A vitorlásokat képzett, hajóismerettel, helyismerettel illetve szakmai tapasztalattal és versenyzői múlttal rendelkező kapitányok kormányozzák. A felelős skipperek gondoskodnak a résztvevők kényelméről, biztosítják a hajó biztonságos, rendeltetésszerű használatát illetve szükség esetén segédkeznek a szakmai munka gyakorlati bonyolításában is.

Minden résztvevőnek kötelező a mentőmellény használata!

Tancsa István

vitorlás csapatépítő program