Egyre elterjedtebb szolgáltatás a tréningszervezés Magyarországon. A cégek évente 1-2 alkalommal vagy akár többször is csapatépítő tréninget tartanak a vezető kollégáknak vagy kisebb cégek esetén akár minden dolgozónak. A tréning lehet outdoor vagy indoor, lehet egy vagy két napos. Mi nem csak a rendezvényt szervezzük meg, hanem a programot is tudjuk biztosítani, saját kollégáinkkal. Sokszínű, egyben sokrétű tréningek megszervezését vállaljuk. Csapatépítő és készségfejlesztő képzések, együttműködést és problémamegoldást fejlesztő tréningek is egyaránt megtalálhatóak repertoárunkban.

 

Milyen tréninget szervezzünk? Hol?

Mindenképpen olyan rendezvényt és programot érdemes összeállítani, ami illeszkedik a csapat összetételéhez. Minden tréning előtt fontos figyelembe venni, a csoport átlag életkorát, a hölgyek–urak arányát és némely program, esetén a foglalkozásukat. Miért fontos ez? Kizárólag férfiakból álló csoport esetén jó választás lehet egy paintball játék, fiatalabb csapatnál egy Olimpiai nap, sok mozgással, értékesítőknél egy Filmforgatás tréning. Viszont kevésbé jól sikerülhet egy Filmforgatás tréning, könyvelő vagy kutatással foglakozó csoportoknál, egy sok és intenzív mozgást igénylő program, idősebb átlagéletkorú csoportnál vagy egy canopy, túlnyomórészt hölgyekből álló teamnél. Szakembereink, akik több mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek, a megfelelő program kiválasztásában tudnak tanácsot adni. Amennyiben lehetőség van rá, javasoljuk a 2 napos programot, ott alvással, így van idő egy esti közös programra. A csapatépítő programok esetén különösen fontos szerepe van a közösen eltöltött estének, amikor nyugodtan lehet egy jót beszélgetni, vagy akár közösen énekelni vagy táncolni.

A trénig helyszínének a kiválasztásakor, az a szerencsés, ha senkinek sem kell 1-1,5 óránál többet utaznia. Fontos még a csoport érdeklődési köre illetve hogy a választott tréning programhoz is igazodjon a helyszín.

 

A program felépítése, elemei

Mi legyen az esti program?

Nagy létszámú csapatoknál nagyon kedveltek a zenés táncos mulatságok, borvacsora vagy pálinkakóstoló. Kisebb létszámú csoportoknál, a kártyaestek, közös vicces játékok a népszerűek, de van, hogy maguk a cég kollégái adnak elő egy vicces performanszt. Igényeinknek megfelelőt válasszunk! A lehetőségek tárháza ma már végtelen, rengeteg ötletet tud ajánlani egy rendezvényszervező.

Mennyibe kerül a tréningszervezés?

A tréningszervezés, cégünknél ingyenes. Cégünk több mint száz tréninghelyszínnel áll kapcsolatban, vannak olyan helyszínek ahol az eddigi együttműködésünk eredményeképpen jelentős volumen kedvezmény kapunk, így Önöknek pénzt és időt tudunk spórolni.

Ki szervezze?

Általában a HR vagy a marketing osztály feladata a tréning szervezése, de nem minden esetben van rá kapacitásuk, netán tapasztalatuk, de az is előfordul, hogy nincs sem HR sem marketingosztály a cégnél. Ilyen esetekben érdemes rendezvényszervezőhöz fordulni segítségért, aki nagyban megkönnyíti a munkánkat, és nem mellesleg költséghatékonyabban megszervezi a rendezvényt, mintha azt magunk meg tudnánk tenni.

Mikor lesz sikeres a rendezvény?

Akkor, ha a kollégák jól érezték magukat, élménnyel távoztak, és másnap lelkesen hívják egymást, hogy megbeszéljék az őket ért élményeket, és alig várják, hogy megnézhessék a tréning alatt készült fényképeket.

Ajánlott Programelemek

Csapatépítő tréning: Kémjáték, Filmforgatás, Olimpiára fel!, Egy perc és nyersz!, Atlantisz pecsétje, Vitorlás csapatépítő tréning!, A Retro jegyében, Indoor- játékos csapatépítés,

Csapatépítő játékok: Sárkányhajózás, Lézerharc, Paintball, Harckocsi vezetés, Jeep túra, Sétahajózás – Túravitorlázás a Balatonon, Geocaching, Canopy, Nyári bob, Kalandpark.

Egyéb program: Bor és pálinkatúra, Disznóvágás, Erdei és Vizi túrák.