A megoldásközpontú kommunikáció magasiskolája

Extrém kalandtréning Budapesten!

Egészen egyedi eszközzel oldjuk fel az egymás közötti kommunikáció feloldhatatlannak tűnő blokkjait – egész napos kommunikációs kalandtréning: Városi Camino!

Olyan önfejlesztő formára invitálunk, ami teljesen egyedi ezen a területen. A különleges helyzetek, kalandos feladatmegoldások során a résztvevők egy új nézőpontra tesznek szert, amivel képesek lesznek kezelni a stresszes helyzeteket – így ahelyett, hogy lehúznák őket a problémás helyzetekben keltődő negatív indulatok, nyugodt állapotban lesznek képesek a megoldásra fókuszálni.

Öt rejtélyes állomás

Képzeljük el a következőt: úgy indul a reggel, mint korábban, a résztvevő elindul, hogy találkozzon velünk. A közös kiindulópontnál kap egy füzetet, ami társa lesz az egész nap során. Pontról pontra végigvezeti őt a városban található 5 rejtélyes ponton, sorban, egymás után.

Minden pont egy állomás ezen a különös fejlődési úton, ahol mind a hely, mind az ott tapasztaltak, és a munkafüzetben található gyakorlatok is azt szolgálják, hogy elérjen a megértés egy újabb szintjére – önmagával és a környezetével való kapcsolatában.

Extrém helyzet

Ez egy kalandos út, ahol érdemes nyitottnak lenni az extrém helyzetekre. Nem túlzunk, a második állomás lehet, hogy kicsit erős lesz… Mindenesetre kellő erősségű ahhoz, hogy a résztvevők ráébredjenek, hogy képesek túlemelkedni a konfliktusaikon, képesek előre haladni, és valódi elhivatottságot érezni életük feladatai iránt.

A PROGRAM

Reggel 9-kor találkozunk a Feneketlen-tó partján. Itt rövid bevezető után a tréning vezetője kiosztja a munkafüzeteket, és a résztvevők elindulnak az úton (kisbuszokkal jutnak egyik állomástól a másikig). A munkafüzet pontosan tartalmazza azt, hogy melyik állomáson milyen gyakorlatot kell elvégezni, és mire kell irányítani a figyelmet ahhoz, hogy a tréning egyes szakaszai maximális erővel kifejtsék hatásukat.

1. állomás: Egy barlang

Ezen az állomáson azt a helyzetet érezhetik meg egyedi formában a résztvevők, hogy milyen állapotban vannak jelenleg. A barlang azt szimbolizálja, ahogy a „felszín alatt keresnek, tapogatóznak” – de nem sikerül még az emberi kapcsolataikban, az egymással való kommunikációban elérni azt a hatékonyságot, amire törekszenek. A gyakorlatok is ehhez kapcsolódnak majd, ami mélyíti a tapasztalást. (A barlang sétával járható, tág terű.)

2. állomás: Nos, ez titok a kalandtúra napjáig

Ha ezt elmondanánk, oda lenne a hatás, és ezt nem akarjuk :). Annyit mondunk róla, hogy ez az egyik legjobb hely arra, hogy a résztvevők megtegyék a következő lépést saját kiteljesedésük felé ezen a területen. Szembesülnek majd azzal, hogy milyen mértékben lehetnének hatékonyabbak saját életükben, feladataik elvégzésében.

3. állomás: Egy tükrös terem

A tükör általában az önmagunkkal való szembesülés szimbolikája. Ezen az állomáson a résztvevők szembetalálkoznak jelenlegi blokkjaikkal, hogy miért képtelenek túllendülni bizonyos helyzeteken, és hogy ott van bennük a potenciál, amivel képesek túllépni az akadályokon.

4. állomás: Egy kilátó

Ahhoz, hogy megváltozzon az életünk, valamit máshogy kell csinálnunk, mint addig. Egy másik életszemlélet lesz a kulcs – a résztvevők képesek lesznek máshogyan nézni önmagukra és a világra.

Ez a blokkok elengedését és a korlátok átlépését jelenti. A résztvevők ezen a ponton meglátják, mi az, ami eddig elzárta őket attól, hogy harmonikusan legyenek képesek együttműködni másokkal, és meglássák a megoldást, amivel a konfliktushelyzetek kezelhetők.

5. utolsó állomás: A város teteje

A nap végén újra találkozunk, hogy egy záró előadás keretében pontot tegyünk az i-re. A természetben leszünk, a város felett a Gellérthegyen, egy új nézőponttal, ami eljuttatja a résztvevőket annak a szabadságnak a megéléséig, amelyben a képesek lesznek kikerülni az emberi játszmákból, és a stresszes helyzetekben képesek lesznek higgadt nyugalommal meglátni a megoldást. Kikerülnek a külső körülmények okozta kiszolgáltatottságból, amelyek eddig frusztrációt és kevésbé hatékony feladatmegoldást eredményeztek.

blog_városi-camino2