Vitorlás csapatépítő tréning – A Balaton kincse

Csapatépítő tréningünk célja, hogy a munkahelyi kollektívák a mindennapi tevékenységből kiszakadva, de mindvégig csapatmunkában ténykedve forrjanak össze.

A program kellemes környezetben, Balatonfüreden zajlik a kikötőben és a Balaton taván.

A csapat feladata az, hogy miután elsajátította a vitorlázás fortélyait, megtalálja a Balaton kincsét, amely az ősi legendák szerint, még mindig valahol a vízben rejtőzik. Ez egy könnyed „verseny” kereteiben történik.

Időtartam: kb. 3-4 óra.

Vitorlás csapatépítő tréning, program

Először a vitorlázás szabályait ismerhetik meg a résztvevők, a szárazföldön.

6 fős csapatok  előre meghatározott módon vagy kalapból kisorsolás útján állnak össze. Vitorlázás közben a skipperek tartanak egy rövid ismertetést arról, hogy mi és hol található a hajón, melyik kötél milyen célt szolgál és egy 1 órás oktatást arról, hogy mit is kell majd csinálni a hajón a sikeres vitorlázás érdekében. Ezután a szél erősségét figyelembe véve határozzukk meg a pályát és indulhat a „verseny”. Az ár tartalmazza a „verseny” lebonyolítását segítő rendezőhajót is.

A program kb.14 órakor kezdődik és 18 órakor ér véget. Az egyforma teljesítményű felső kategóriás hajók, amik ilyen létszámnál is biztosítják a kiegyenlített küzdelmet. Ezek a hajók kis-és nagy szélviszonyok között csekély felkészültség után is vitorlázhatók.

Skipperek

A vitorlásokat képzett, hajóismerettel, helyismerettel illetve szakmai tapasztalattal és versenyzői múlttal rendelkező kapitányok kormányozzák. A felelős skipperek gondoskodnak a résztvevők kényelméről, biztosítják a hajó biztonságos, rendeltetésszerű használatát illetve szükség esetén segédkeznek a szakmai munka gyakorlati bonyolításában is.

Minden résztvevőnek kötelező a mentőmellény használata!

HAJÓTÍPUSOK – ELAN 310

A hajókat biztosítja, az ElYacht.

Az ELAN 310 prémium kategóriájú bérhajó, amelyet a balatoni viszonyok figyelembevételével, tulajdonosi szemlélettel, versenyzésre szereltünk fel, ennek okán a vitorlás mind technikai, mind kényelmi szempontból igen magas minőséget képvisel. Hajóink minden kötelező hajózási felszereléssel rendelkeznek, beleértve a mentőmellényeket minden utas részére.

A csapatépítő tréning során, fokozottan ügyelünk a résztvevők biztonságára!

HAJÓTÍPUSOK – SCHOLTZ 32

Extravagáns tervezésű luxusjacht.

A hajó hatalmas vezetőtere akár 6-8 embernek is kényelmes. Felületbe süllyesztett, tömör teakfa burkolata elegáns, és csúszásgátlónak is kiváló. A kabin egyterű, csak az orrész van leválasztva, ahol tágas tárolótér, WC és mosdó található. A belépő térben állómagasság,nagyméretű hűtő, a mosogató- és a főzőegység található. A szalon üléseinek magassága – melyet az asztalba épített hidraulikusan emelhető tőkesúly határoz meg – lehetővé teszi, hogy az ott ülők körben is kilássanak a hajóból.

Ajánlott helyszín

Hotel Flamingó - Balatonfüred