Pálosok kincse , Kalandjáték. Tréningünk az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok titokzatos történetére épül. A csapatépítő tréning az eredeti helyszíneken, Visegrád környékén zajlik, az erdőben, barlangokban, vadregényes környezetben.A pálos rend az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetes remete rend (Hivatalos neve: Szent Pál első remete szerzeteseinek rendje. A rendet Boldog  Özséb esztergomi kanonok alapította 1250-ben. Özséb 1246-ban esztergomi kanonokként úgy döntött, hogy remeteségbe vonul a Pilis hegyeibe. Itt látomásban részesült: szélvihar támadt, mint pünkösdkor, de a fák nem mozdultak, lángnyelveket látott szerteszét, melyek egyetlen nagy lánggá egyesültek. Miután megfejtette e látomást, rájött, hogy neki kell összegyűjtenie a szétszórt remetéket. S így épített a mai Kesztölc falu közelében, a Szent Kereszt tiszteletére monostort és egy templomot. Az új rend védőszentjévé Remete Szent Pált választotta. A Szentszék 1308-ban engedélyezte számukra az ágostonos regulát, és pápai jogú renddé nyilvánította a Pálosokat.

A pálosok rengeteg tudást és titkot hagytak maguk után, amik egy részének itt az ideje , hogy napvilágot lássanak!

A csapat feladata az, hogy megfejtsék a pálosok titkát, kinyomozzák titokzatos beavatási szertartásukat, és megtalálják a szertartáshoz használt kereszteket, amellyel Magyarország jövőjét is jobbá tehetik.

A csapat a Pálosok kincse kalandjáték alatt szerencselovagokkal és szerzetesekkel találkozik, nem trénerekkel, és a saját energiáit használva dolgozik, miközben egy valós, történeti elemekből is építkező történetben mozognak. A program kikapcsol a napi rutinból, érdekes, fizikailag nem túl megterhelő, de biztosítja azt a mozgást, ami kellemesen elfáraszt, különleges hangulata magával ragadja a résztvevőket. A csapat új helyzetben, minimális kontrollal dolgozik. A csoportot végig „őrző szemek” kísérik. Ha igény mutatkozik rá, a történéseket együttműködés, problémamegoldás, csoportdinamika szempontjából együtt elemezhetjük. Ilyen módon növeljük a csapat önismeretét is.

Létszám: 8-15 fő

Időpont: április-október

Tréning jellege: Indoor és outdoor vegyesen

Helyszín: Visegrád

Ajánlott helyszín

Hotel Silvanus Visegrád