Egy speciális csapatépítő tréning – Szárazföldi sárkányhajó

Innováció

Szinte nap, mint nap születnek új csapaépítő tréning ötletek. Találkozunk extrém és teljesen hétköznapi ötletekkel. Vannak tréningek, amelyek levegőben, szárazföldön vagy vízen történnek. Most megismerkedhetünk egy olyan csapatépítéssel, amely szárazföldön történik, de mégis a vízben.

Szárazföldi sárkányhajó

A szállítási egységekre bontható – akár egy város centrumában, de fontos hogy teherbíró és sík terepen összeszerelt- 20 x 5x 1m-es, vízzel feltöltött medencében elhelyezett sárkányhajóban 2 x 6 fős csapatok versenyeznek. A két csapat leül a hajóba egymással szemben. Vezényszóra elkezdenek egymással szemben evezni. Az a csapat nyer, amely a hajót, a másik csapat térfelére előbb áttolja.

A csapatok összetétele az általános iskolai diákoktól a nyugdíjasokkal bezárólag bárki részt vehet a rendezvényen, nemtől függetlenül. A rendezvény látványát tekintve vonzó jellegű, hiszen nem mindennapos látvány egy város centrumában, lépcsővel ellátott, 80m3-nyi vízzel teli medence, egy hatalmas sárkányhajóval a közepén.

„Csapatépítés, amit nem úsznak meg szárazon”

A csapatépítő program, a tapasztalatok, és az érdeklődők alapján azt mutatja, hogy sikeres lehet. A munkahelyi csapatok érdeklődőek és befogadóak olyan közösségi programokra, ahol a hasznos szabadidő eltöltése mellett, új sportágat, közösségépítő személyes tapasztalatokat szerezhetnek.

blog-sárkányhajózás